TAVA BÖREĞİ (KIYMALI)
MALZEMELER:
SOSU İÇİN:
- 1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Türk Kahvesi Fincanı Su
ARASI İÇİN:
- 250 Gr Kıyma
- 1 Büyük Soğan
- 1/2 Demet Maydanoz
- 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
YAPILIŞI: Tavamıza 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağımızı dökeriz. 1. Yufkamızı Tavaya Sereriz Dışarıda Kalan Yufkamız Koparılmayacak, 2. Yufkamızı parçalarız, sosumuzu dökeriz,Kıymalı İç harcımızı üste ekleriz, 3. Yufkamızıda Üstüne Parçalarız yine sosumuzdan dökeriz yufkamızın hertarafına gelecek şekilde ve dışarda kalan yufkamızla böreğimizi kapatacağız.Üste 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ Dökeceğiz, Tavamızın Ağzını Kapağımızla kapatıp Ağır ateşte 20 dk Hiç Açmadan Pişireceğiz. Hiç sarsmadan diğer tarafınıda Kızarana Kadar Ağzı Kapalı Olarak Pişireceğiz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz İçin Teşekkürler